İdrarda protein kaçağı sorunsalı hastalarımızın bizlere sıkça sorduğu sorunlardandır. Bu yazımızda idrarda protein kaçağı nedir, neden olur, tedavisi nasıldır ve gebelikteki durumlardan bahsedeceğiz. Konu ile ilgili sorularınızı alt kısımdaki form bölümünden veya iletişim sayfamızdan bizlere iletebilirsiniz.
Error: Contact form not found.
[bt_highlight]İdrarda protein kaçağı nedir ?[/bt_highlight]
Yediğimiz besinlerin önemli bir bölümünü oluşturan preteinler sindirilerek kana geçerler ve kan dolaşımı ile böbreklere gelirler. Böbrekler, kanda bulunan zararlı maddeleri filtre ederek idrar yoluyla atarken, proteinlerin idrara geçmesine izin vermez. Bununla birlikte, ateş, hipertansiyon, diyabet ve en sıklıkla da böbrek bozuklukları gibi bazı durumlarda, böbrek etkili bir şekilde çalışamaz. Bu, proteinlerin idrara kaçmasına neden olur. Çeşitli böbrek hastalıklarında bu filtreler (nefron veya glomerüller) hasarlandığında idrarda protein kaçağı görülür.
[bt_highlight]Protein kaçağı kaç olursa tehlikelidir ?[/bt_highlight]
Normalde idrarda günde 150 miligramın altında protein bulunabilir. 24 saatlik idrarda bunun üzerindeki miktarlarda protein olmasına proteinüri (idrarda protein kaçağı) denir. Ancak klinik olarak hastalık kabul edilen ciddi protein kaçakları günlük 1 gramın üzerinde olan idrar protein değerleridir.
Günlük 3 gramı geçen değerler olduğunda, nefrotik düzeyde proteinüri var demektir. İdrarda az miktarda protein olması, bilhassa albümin denilen küçük moleküllü proteinlerin görülmesi hipertansiyon ve diyabet hastalarında böbreklerin etkilendiğini gösteren bir erken dönem bulgusudur (mikroalbuminüri). İdrarda protein kaçağının hastalar tarafından hissedilen belirli bir belirti veya bulgusu yoktur.
Genellikle proteinüri, hastaların yaptırdığı rutin idrar analizi sırasında tesadüfen fark edilir. Hastalarda protein kaçağı arttıkça; idrarda köpüklenme, vücutta aşırı su tutulmasına bağlı şişlikler, nefes darlığı gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Şiddetli proteinürili hastalarda kanda albümin düşüklüğü ve buna bağlı vücut bölümlerinde sıvı birikimleri, ödem ve şişlikler görülebilir. İdrarda protein kaçağı ciddi bir durumdur ve doğru bir şekilde araştırılıp, sebebinin ortaya konulup, etkili bir şekilde tedavi edilmediği durumlarda, hastada kronik böbrek yetmezliği olması oldukça yüksek ihtimaldir.
[bt_highlight]Protein kaçağı neden olur ?[/bt_highlight]
İdrarda protein kaçağı hastalığın türüne göre geçici ya da kalıcı olabilir. Ateşli hastalıklar, vücudun susuz kalması (dehidrasyon), kalp yetmezliği hastalıkları, gebelik, ağır ve zorlu egzersizler, stres ve sportif fiziksel aktiviteler yapılması gibi durumlar da idrarda geçici protein kaçağına neden olabilir (fonksiyonel proteinüri).
Bu durumlar mutlaka böbrek bozukluklarını göstermez, gerekli tedaviden sonra protein seviyeleri kendiliğinden normale döner. İdrarda protein kaçağının kalıcı olanları ise; Sistemik Lupus Eritomatozis (Lupus hastalığı), küçük damar iltihapları (Vaskülit), ailesel akdeniz ateşi (FMF), amiloidoz gibi romatolojik hastalıklar, böbrekleri de etkileyerek kalıcı protein kaçağına neden olabilirler.
Bunların dışında, detaylı ve kesin teşhisleri böbrek biyopsisi yapılarak konulabilen, glomerulonefritler başta olmak üzere çeşitli ve önemli bazı böbrek hastalıklarında da protein kaçağı olur (Nefrotik sendrom, Nefritik sendrom). Bazen mesane enfeksiyonları, kalp hastalıkları, multipl myelom ve bazı ilaçların kullanımı da proteinüri nedeni olabilir.
[bt_highlight]Gebelikte İdrar Protein Kaçağı[/bt_highlight]
Normalde hamilelikte az da olsa bir miktar idrarda protein çıkabilir. Özellikle gebeliğin son haftalarında böbreklerin geçirgenliği arttığından bu normal kabul edilir. Ancak, bazı gebelerde, gebeliğin özellikle son dönemlerinde daha sık olmak üzere, gebelik zehirlenmesi de denilen preeklampsi durumu olmaktadır. Bu gebelerde tansiyon yüksekliği, idrarda protein kaçağı ve vücutta ödem görülmektedir. Annedeki bu durum kan dolaşımının bozulmasına ve bu da anne karnındaki bebeğin kan dolaşımı ile beslenmesini bozmaktadır. Böyle gebelerde, problemin anne ve bebek sağlığı açısından daha ciddi bir durum olan eklampsi riskinden dolayı, erken doğum kararı verilmesi gerekebilmektedir.
[bt_highlight]Tedavisi[/bt_highlight]
İdrarda protein kaçağı bulunan hastaların tedavi prosedürü, altta yatan nedenlere dayanmaktadır. Öncelikle bu hastalar nefroloji uzmanları veya yoksa dahiliye uzmanları tarafından araştırılmalıdır. İlk basamakta detaylı laboratuvar testlerinin yanısıra böbreklerin ve idrar yollarının ultrasonografisi yapılmalıdır. Protein kaçakları böbreklere zarar veren bir durumdur ve sebebinin araştırılması gerekir. Öncelikle geçici ve böbrek dışı sebepler araştırılarak ayırt edilmelidir.
İdrarda kalıcı ve nefrotik düzeyde protein kaçağı olan hastalarda bunun sebebinin bulunabilmesi için böbrekten biyopsi yapılması ve patolojik mikroskobik incelemeler ile kesin tanı konulması gerekmektedir. Böbrekleri etkileyen romatolojik ve nefrolojik hastalıklarda, biyopsi sonucunda ortaya konulan hastalığa yönelik olarak etkin bir şekilde tedavi yapılmalıdır.
[bt_highlight]Nasıl Önlenir[/bt_highlight]
İdrarda protein kaçağı bulunan hastaların nefroloji uzmanı doktor tarafından muayene ve araştırılması sonucu, bulunan hastalığına yönelik tedavisi dışında, sadece protein kaçağına yönelik özel bir önlem yoktur.
[bt_highlight]İdrarında Protein Kaçağı Olanlar Nasıl Beslenmeli ?[/bt_highlight]
Proteinüri hastalarının kendi başlarına bitkiler, kocakarı ilaçları ve besin takviyeleri alması doğru değildir. Genel olarak bu hastaların beslenmesinde sodyum (tuzsuz diyet) kısıtlaması önemlidir. Hastanın detaylı kesin tanısına ve eşlik eden diğer hastalıklarına (diyabet, vb) uygun olarak beslenme diyeti belirlenmelidir.
İlginizi Çekebilir:
Merhaba Safiye Hanım.gebeliğin son aylarında idrarda protein kaçağı olması normaldir. Ayak şişliğiniz artarak devam ederse bir nefroloji uzmanı ile görüşünüz. sağlıcakla
Allah razı olsun hocam içimizi rahatlattiniz.
merhaba idrar testi sonucunda pro* 30 mg sonucu çıktı sağlık ocağı doktoru böbrekte protein kaçağı var dedi detaylı kan sonucu istedi, sonuçlar henüz çıkmadı. fakat önemli bir durum mudur nefroloji uzmanına acilen gitmem mi gerek?
Merhaba. Nefroloji uzmanına başvurun. Başka tetkikler de yapılması gerekiyor. Geçmiş olsun.
Merhaba Hocam, Öncelikle sağlıklı günler dilerim..
52 yaşında bayanım idrar yollarımda iltihap vardı üroloji antibiyotik (enfexia 500) verdi sorunum bitti ama şekerim yüksek çıkmıştı dahiliyeye sevk ettiler..değerlerime bakan dahiliye doktorum böbrek yetmezliğiniz var dedi ve nefrolojiye yönlendirdi..bu arada tansiyon ve şeker ilacı kullanıyorum…İltihabi olduğum dönemde durumumda proteğin +3 çıktı nefroloji 24 saatlik idrar proteğin ölçümü istedi onu yaptıracağım henüz yaptırmadım..kilolu bir bayanım ve uzun dönem evden çıkmayarak sürekli yatma isteği/yatarak hiç harreketsiz bir depresif dönem geçirdim bu kadar hareketsizlik ve kiloda bu kaçağa sebep olabilirmi..diyete başladım yürüyüşler yapıyorum ilaçlarımı da düzenli alıyorum..tahlil yaptırdıktan sonraki süreci merak ediyorum değerler böbrek sorununa işaret ederse tedavi nasıl oluyor..Böbrek biyopsisi nasıl yapılıyor merak ediyorum bilgi verebilirseniz sevinirim.
Merhaba Selma hanım. Sorularınız çok geniş kapsamlı, buradan hepsini cevaplamak zor. Böbrek biyopsisi yapılmadan hastalığınızın kesin teşhisi belli olmaz, bu nedenle tedaviyi de konuşamayız. Ben girişimsel radyolog olarak böbrek biyopsileri yapıyorum, bu biyopsiler ile ilgili YouTube’da videom var. izleyin. Geçmiş olsun.
14 haftalık hamileyim kanamam vardi muayene sırasında bende ve bebek te kanamaya ilişkin Bise görmedi idrar istedi idrarda protein eser çıktı .kotu birseymi ne yapmam gerekiyor.cevabınız icin şimdiden teşekkür ederim
Normal.
Merhabalar Hocam benim idrarim hem çok kötü kokulu hem de köpüklü bunun yanı sıra idrarda protein kaçağı +3 çıktı. Ben bekarim sizce ne yapmalıyım. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba 35 haftalık gebeyim idrar tahlilinde protein 2+ çıktı 24 saatlik sonuç 274.86 çıktı durum kötü mü ilk gebeliğim endişleniyim
Mrb doktor bey idrar tahlil sonucumu yorumlarsaniz cok sevinirim.sikayetim idrarım siyah renkte.aşırı derecede iştahsızlik var ve 5dk fazla yürüyunce nefes nefese kaliyorum.hicbir agrim vs yoktur.
Protein pozitif
Eritrosit hb pozitif+
Eritrosit mikroskobi 11
Gfr 128
Diger sonuclarim normaldir
Verebilir. Nefroloji uzmanına başvurmalısın. Sağlıcakla
Merhaba. Ben 39+2 haftalık gebeyim. 16 Ekimde yaptırdığım 24 saatlik idrarda protein 193.6 olarak çıktı. Sonrası dün yaptırdığım İdrarda +2 protein çıktı. Sonrası eğitim Araştırma hastanesinde yapılan idrar kültürü testi temiz çıktı.Tansiyonum normal. Ödemim çok az var. Bu durumda normal doğumu etkileyecek bir problem yaşar mıyım? Sancılarımın gelmesini bekleyebilir miyim?
Merhaba. Sorun yok, doğurursun. İyi doğumlar.
Çok teşekkür ederim hocam. İçimi rahatlattınız. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin.
Hocam ben 42 yaşındayım protein kaçağı 1+ çıktı. Mide rahatsızlığım var ne yapmalıyım
Protein kaçağı ile mide rahatsızlığı arasında ilişki yok. 24 saatlik idrarda protein miktarına baktırmalısın ve nefroloji uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun
Hocam ben pcos hastasıyım, aldactone kullanıyorum. Tahlil sonucumda idrar dansite 1021, idrar protein (spot) 15.6 çıktı. Kolesterol yüksekliği dışında kan değerlerim normal. Herhangi bir şikayetim yok. İdrar sonuçlarının yüksekliği neden olur?
Merhaba. Böbrek hastalığı kaynaklı olabilir. 24 saatlik idrarda protein miktarına baktırmalı ve nefroloji uzmanına başvurmalısın. Geçmiş olsun.
sle hastasıyım.idrarda +2 protein çıktı. ne yapmalıyım , endişelenmeli miyim. ayrıca adet sonrası tahlil vermem sonucu etkiler mi ?
Etkilemez. 24 saatlik idrarda protein bakılmalı. Nefroloji uzmanına başvurmalısın. Geçmiş olsun.
Merhabalar . 34 haftalık hamileliğinizde sağlık ocağının yaptığı tahlil sonucu protein + çıktı sonuçta . Önemli bir durum söz konusu mudur acaba .
Önemsizdir
Merhaba hocam,
27 haftalık hamileyim ilk gebeliğim protein +1 çıkti ve 24h yaptırdım 260 çiktı tansiyonum 12-8 ve 13-8 aralarinda gelmekte sıkı takibe alinmam gerektiği ve perinatoloji bölümüne görükmem gerektiğini söyledi preeklemsi olduğum söylendi doktorum ne yapmam gerekiyor erken dogum riski var mı
Merhaba. Kadın doğum doktorunuzla takibe devam edin. Erken doğum olmaz. Geçmiş olsun.
Merhaba… 10 gün önce İdrar yolu enfeksiyonu ve iltihap başlangıcı teşhisi konuldu.Bu hafta 7 haftalık hamile olduğumu öğrendim.Fakat idrarda protein +3 çıktı.Ne yapmalıyım? Endişe edilecek bi durum mu? Bebeğe bi zararı olur mu?
Merhaba. Idrar yolu enfeksiyonu tedaviniz tamamlandıktan sonra idrarda halen Protein kaçağı var ise nefroloji uzmanına başvurmalısınız. bebek gelişimini olumsuz etkilemez. Geçmiş olsun.
Merhaba hocam 3 yıldır (FSGS)tanısı konuldu neylere dikat etmeliyim protein kaçağın şimdi 403 mg endişelenecek bir durum varmı
Merhaba. Sürekli olarak nefroloji uzmanı bir doktor kontrolünde olman gereklidir. sağlıcakla
Merhaba 13 yaşından beri kalıcı protein kacagı var bir günlük idrarda 400ün altında gelmiyor 18 yasına giricem hala var sol böbrekte büyüme çıkmıştı doktor onemli bişe olmadığını söylemişti akşamları cok sık idrara cıkıyorum ve kaşıntım oluyor ve sürekşi böbrek ve sırt agrım var
Böbrek yetmezligi cıkmasından korkuyorum 1 sebedir doktora gitmiyorum
Merhaba. İdrarda protein kaçağı çoğu hastada geri dönüşü olmayan bir süreçtir ve artarak devam etme riski her zaman vardır. Bunun sonu da böbrek yetmezliğine kadar gidebilir. Bu yüzden sürekli ve düzenli olarak nefroloji uzmanı bir doktor kontrolünde olman gereklidir. Sağlıcakla
Hocam ben 33 yasındayım fazla su icmeyen birisiydim bazen günde 2 bardagı gecmezdi son 2 yılda yapılan kan tahlillerinde Kreatinin 1.23 olarak EGFR de 60 olarak cıkıyordu. bunun üzerine doktor su içmiyorsun galiba dedi yaklasık 15 gün boyunca düzenli olarak günde 1.5 litre üzeri su icmeye basladıktan sonra EGFR 60 dan 101.4 e geldi böbrek yetmezliğinden diyalizden vs korkuyorum normalde EGFR böbrek hasarı düzelmez deniyor ama tahliller bu şekilde hocam.
Kreatinin 0.97 mg-dl 0.6-1.3
GFR(Glomeruler Filtrasyon Rate) 101.4 mL-dk-1.73m2 90-140
Kreatinin (idrar) 62 mg/dL 40 – 260
protein/kreatinin 64 mg/g 0 – 200
Dansite (idrar) 1006 D 1010 – 1025
Mikroalbumin (spot idrar) mg/L
Mikroalbümin 12 mg/L 0 – 28
Kreatinin (spot idrar) 62 mg/dl 40 – 260
albümin/kreatinin (spot idrar) 19 mg/kreat 0 – 30
Merhaba hocam gebeligin 33.haftasindayim arasıra tansiyonum yukseliyordu bu hafta da ödem çok artınca 24 saat idrarda protein bakıldı total protein 281 mg/gün çıktı nasil degerlendirirsiniz
Merhaba. Normal. Doğum sonrası tekrar baktırmak lazım. Geçmiş olsun
Merhaba doktor bey,
20 haftalık gebeyim idrarda protein kaçağı 10000 , perinatoloji biyopsi için sakınca yok dedi ama nefroloji bebek daha küçük olduğu için yapmak istemiyor ilaçları kullanamazsın zaten bebeğe zararlı diyorlar ben ne yapmalıyım bebeğime zararı olur mu bobreklerim çok mu kötü durumda ödemde var
2003 yılında henöch scöhenlein nefrit purpura tedavisi gördüm. Kortizon tedavisi falan yapıldı. O zaman 10 yaşımdaydım. Şu anda yıllık kontroller şeklinde devam ediyorum. Yeni yaptığım tahlillerde spot idrarda protein değeri 15mg, 24saatlik idrarda protein değeri 272mg olarak çıktı. Böbrek ultrason sonucları gayet iyi ve normal. Şu an Enapril 5mg kullanıyorum günlük 1 doz şeklinde. Tahlil sonucum hakkında ne düşünüyorsunuz?
Merhaba.
İyi düşünüyorum. İdare eder. Sorun yok. Kontrollere devam. Sağlıcakla.
Merhabalar hocam bn vaskulit hastasiyim ama en son 10 yil once tekrarlamisti smdide protein kacagim var 1 yil oldu yaklasik +3 lere kadar cikmisti delix2.5mg basladk suan ptotein trance die cikti bu ne anlama geliyor ogrenebilirmiyim bide sol gozume odem olarakda yansiyor.
Merhaba hocam
Nefrotik sendrom fsgs hastalığım var çocuk sahibi olmamda engel olur mu hastalığım
Merhaba. Riskli olur. Nefrolog ile görüşün.Geçmiş olsun
Hocam merhaba.22 yaşında öğrenciyim bayanım.1 yıl önce mpgn tanısı konuldu biyopsi ile ben geçeceğine inanıyorum.Şu an ilaç kullanıyorum.Bekarım şu an ama ilerde çocuk sahibi olma konusunda sıkıntım olur mu?
Risklidir
Merhaba hocam böbreklerımde proteın kaçağı var gebelıkde tesadufen ogrendım 4 yıl oldu dogum yapalı gecmedı rutın kontrollerimi yaptırıorum bobrek bıopsısı yapılması gerekıor bobregım yukarda oldugu için riskli oldugunu soylediler sımdılık oylr rutım kontrol edelim dıyorlar ve en son gıttıgım doktor bobreklerın olması gerektiği yerde değil boyle bobrekler de proteın kaçağı yapabılır dedi yani ne gıbı rıski olabılır bıopsının.
Merhaba. Deneyimli girişimsel radyoloji uzmanının yapacağı bir biyopside risk yoktur. Youtube da benim bu konudaki videomu dinleyin. Geçmiş olsun.
https://youtu.be/xHNY6DQlQfQ
Merhaba hocam idrarda protein kaçağın 5560 düşmüyor gebelik sonrası oluştu tedavisi olur mu bu yüksek rakamın yoksa geri dönülmez mıdır tesekkür ederim
Merhaba. Böbrek Biyopsisi ile kesin tanı gerekir. Geçmiş olsun
Merhaba hocam.Sol böbrek alt polde 12mm taş görünüyor.Protein+2 ,Eritrosit+20 ,Lökosit+17 ,Lökosit Esteraz +2
Glukoz, Bilirubin,BLD, Keton ,Nitrit değerleri ise negatif. Ürobilinojen ise normal değerde görünüyor. Buradaki protein kaçağı sıkıntımıdır. Yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar
Merhaba. Bulgular taşa bağlı. Geçmiş olsun
Merhaba hocam kizim 13 yasinda idralinde protein kacagi var. Tansiyonh aniden yukseliyor ,ve adeti asiri derece 1 gunde 4 kez degistiriyor bunun sebebi protein kacagi ndan olabilirmi saygılar
Merhaba. Adeti ile protein kaçağının ilgisi olmaz. Geçmiş olsun
Hocam 26 yaşındayım 12 senedir bobrek tedavisi goruyorum agir calsiyordu kretin heo 2 kilerde pretgin kacagi var dedi doktorum ama detay li kan verdim sonuç yine aynı kortizonlu hap yazacak kulnmak istemiyorum ne yapmalıyim çok korkuyorum nisanliyim bide evlencem
Merhaba. Çok korku böbrek hastalığı yapar. Kortizon kullanman gerekir. Tedavini tamamlayıp iyileşmeden evlenmeni tavsiye etmem. Geçmiş olsun.
Hocam 24 saatlik idrarda 174 protein cıktı normal midir 29 haftalik gebeyim
Normal.
Hocam 24 haftalık gebeyim. 24 saatlik idrarda mikroprotein (spot idrar )9.7 keratinin idrar 30.1 Tansiyonum evde 12- 8 ancak hastanede bi anda yükseliyor 16-10 a kadar çıkabiliyor nefroloji sorun görmedi sizce riskli mi
Sorun yok.
29 haftamda 691 protein cikti 24 saatlik idrarda cok mu yuksek ne yapmaliyim
Merhaba hocam doğuştan tek böbrekliyim.üç ay önce 24 saatlik idrarda 189 protein çıktı. 3ay sonra 24 satlik aidrarda 240 çıktı nefeolojiye gidiyorum.Bunun kesin bir tedavisi varmı yoksa ömür boyu ilaçmı kullanacağız.Ayrıca ilaçlı filim çektim ilaçlı emardan sonra sorun yaşadım.saygılar.
Merhaba. Bu kadarlık protein kaçağı önemsizdir. İlaçlı film ve MR çekilmemeli. Nefroloji takibine devam edin. Geçmiş olsun.
Merhabalar hocam 9 yaşında kızıma fmf tanısı konuldu 2 mutasyonluM694V 10.EKZON A-G HETEROZİGOT ve V726A 10 EKZON T-C HETEREZİGOT mutasyonları 2 yaşından beri ortalama sürekli sancıları vardı ve anca yeni konulabildi tanısı 24 saatlik idrar tahlilinde protein kaçağı 1200 ve 1400 civarlarında geliyor 16 Nisan’da biyopsiye girecek sorum şu sizce biyopsi sonucunda nasıl bir yol izlenir tabiki biyopsi sonucu olmadan net bişey söylemek zor olabilir ama sizin böyle bir sorunlu karsilastiginiz oldumu ve sonuçta genel olarak nasıl bir yol izlememiz tavsiye edersiniz şimdiden teşekkür ederim
Merhaba. Biyopsi sonucu detaylı tanı konacak. tedavi ve takip de buna göre yapılacak. Ben Nefrolog değilim, girişimsel radyoloğum, böyle hastalarda biyopsiyi ben yapıyorum, tedaviyi Nefrolog yapar. Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim ilginiz icin sağolun hocam hayırlı ve sağlıklı günler dilerim
Hocam benim böbreklerde protein kaçağı var bunun etkisiyle bende böbrek yetmezliği başladı. protein kaçağının tedavisi varmı Hocam
Merhaba. Protein kaçağının hangi hastalığa bağlı olduğuna göre tedavi edilir. Bunun için böbrek biyopsisi gerekebilir. Nefroloğunuzla görüşün, biyopsi yapılmadıysa ben yapıyorum. Geçmiş olsun.
Merhabalar hocam oğlumun idrarda protein hep yüksek çıkıyordu
Sabahın ilk idrarını istediler temiz çıktı
Bu bir sorun anlamına gelirmi
Devamlı takip edilcek bir durummu
Merhaba. 24 saatlik idrarda protein miktarı normal ise sorun yoktur, takip gerekmez. Geçmiş olsun.
Babam kanser hastası ayakları ve karnı şişiyor protein kacağı var dendi ne yapmamız gerekiyo çaresi var mıdır efendim teşekkür ederim
Merhaba. Hastayı muayene edip durumunu bilmeden değerlendirme yapamayız. Geçmiş olsun.
Merhaba hocam ben 6.5 senelik tip 1 diyabet hastasıyım. İdrarda protein kaçağım 3+ (300mg/dL) çıktı en son. İlk çıktığında bana enapril 5 mg olandan verdiler sabah akşam onu içiyorum. Böbrek ultrasyonum da böbreklerimde hiç bir sıkıntı yok dediler ama protein kaçağının olması böbreğimin etkilendiğine mi işaret? Yani bir şeyler kötüye mi gidiyor? Daha iyi tedavi lazım mı acaba? Bu arada düzenli 24 saatlik idrar da veriyordum hep protein kaçağı çıkıyor. 18 yaşındayım bu arada.
Merhaba. Nefroloji uzmanı ile görüşerek böbrek biyopsisi planlanmalıdır. protein kaçağına neden olan böbrek hastalığı detayı teşhis edilmelidir. tedavi buna göre planlanır. Geçmiş olsun.
Hocam merhaba kronik böbrek hastasıyım tek böbreğim var ve %35 calışıyor protein kaçsğından dolayı, tek böbrek olduğu için biyopsi yapılamıyor protein kaçağı için altta yatan sebep nasıl anlaşılır?
Biyopsi ile.
Merhaba hocam ben 20 yaşındayım 18 yaşında iltihapli romatizma tedavisi konuldu geçen sene biyopsi yapıldı bobreklerde protein kaçağı tespit edildi.adetlerim 5 6 gün sürerken şimdi 3 gün sürüyor normalli yani adetimin kesilme durumu varmı
Normal. Problem yok.
Merhaba ben tek böbrekliyim mikroproteyin 510 dger üre kratin degerlerim iyi nefrolojiye gittim endişe edilecek durum yok dedi sizce hocam
Bence de.